nyomtatható

UTAZÁSI AJÁNLAT

Az Ábel Bölcsője Panzió autóbuszos kirándulást  is szervez, amelyre nagyobb csoportok jelentkezését várja, 17 fő-től 50 fő-ig.

1. nap: Érkezés a délutáni órákban Farkaslakára: Szivélyes fogadtatás  az Ábel bölcsője panziónál: pohárköszöntő, verssel ,énekkel köszöntjük a vendégeket ,mely után rövid beszélgetés ,vacsora és elfoglalják szálláshelyüket. Farkaslakán vagy Székelyudvarhelyen választásuk szerint.

2.nap:Gyilkos-tó és a Békás-szoros
Reggeli után a Bucsin-tetőn keresztül utazunk a Gyergyóimedencébe. Megtekintjük a Szárhegyi kastélyt, mely a XVII. század egyik legvonzóbb reneszánsz főúri kastélya volt. (Itt töltötte gyermekéveit Bethlen Gábor fejedelem is.) A Pongrácztetőn kelünk át a Gyilkos-tóhoz, ahol a víz alá került fenyőerdő maradványai is láthatóak (ritka természeti jelenség). A Békásszoros hasadékvölgyén áthaladva felejthetetlen természeti képződmények látványa vár az utazóra.  A Felcsiki-medencén keresztül utazunk Mádéfalvára, ahol a 200 székely vértanúra emlékezünk.

3. nap: Csíksomlyóról a Gyimes vidékére
Reggeli után Csíksomlyón megtekintjük a híres kegytemplomot. Ezután a Szépvizi-völgyön, a Fügéstetőn és a Gyimesi-hágón keresztül Gyimesbe indulunk. (A Gyimesek turisztikai vonzerejét a népművészetek, költészet, táncművészet hagyományai jelentik. Az itt élő gyimesi csángók máig megőrizték néprajzi hagyományaikat.) Gyímesbükkben látogatást teszünk a Rákóczi-várnál és az "ezeréves" határnál.

4. nap: Szent Anna-tó ,Kézdivásárhely
Reggeli után a festői szépségű Szent Anna-tóhoz indulunk. A tó a Csomád-hegy kráterében megbúvó természetvédelmi területen Kelet-Európa egyetlen épségben megmaradt vulkáni krátertava,megtekintjük a szomszédos Mohos-lápot .

5. nap: Korond, Parajd, Szováta
Korondra, az ősi fazekasmesterség erdélyi központjába, ahol vásárolhatunk a színes kerámiákból. Tovább utazva Parajdon megtekintjük a sóbányát. Ezt követően Szovátára utazunk, mely a híres Sóvidék legnevezetesebb fürdőhelye és Erdély egyik legnépszerűbb nyári üdülőhelye. Jó idő esetén fürdési lehetőség. Szováta öt sós tava közül kettőben engedélyezett a fürdés, mely nagyszerű élmény, mindenkinek csak ajánlani tudjuk.

6. nap: Szejkefürdő, Székelyudvarhely, Segesvár
Elfogyasztva reggelinket, a szomszédos Szejkefürdőre látogatunk, a "legnagyobb székely", Orbán Balázs egészen különleges, 12 különböző stílusú székelykapuval díszített síremlékéhez. A következő település a székely anyaváros, Székelyudvarhely. A város legújabb nevezetessége az a szoborpark, mely a magyar és a székely történelem nagyjainak állít emléket .) Továbbutazás Fehéregyházára, a Petőfi múzeum és emlékpark megtekintése. Rövid pihenő a falu melletti Petőfi emlékműnél, nagy költőnk halálának feltételezett helyszínén. Ezt követően az egykori szász város, Segesvár romantikus, középkori óvárosával ismerkedünk (UNESCO világörökség).
 

 Hazautazunk Farkaslakára , ahol meglátogatjuk Tamási Áron sírját. Majd a falu utcáin végigsétálva érkezünk a híres erdélyi író szülőházához, melyben egy kis múzeumot rendeztek be. Az emlékház gondnoka Tamási Áron testvérének immár nyugdíjas gyermeke.

7. nap: Reggeli után viszaindulás Marosvásárhely felé vagy Budapestre.

 Igény szerint egy – két este zenés, táncos mulatságot szervezünk!

 Az árak 6 napos ajánlatra értendőek.

Budapestről Székelyföldre és vissza Budapestig:
235 euro / fő, Farkaslakán 3 hasonló panzióban, a reggeli a szálláson, vacsora közösen étteremben.
20 személy után egy ingyenes.

Az árak tartalmazzák a utazást, a szállást, reggelit, vacsorát, a belépőket és az idegenvezetőt.   

 Az Ábel Bölcsője Panzió szeretettel látja vendégül az idelátogatókat!